Новини


Занимания в библиотеката за децата на Украйна

Електронни ресурси в помощ на бежанците от Украйна

 

  Безплатни електронни детски книги на украински
      
  Аудио приказки за деца ''Лисиците четат'' - Забавен подкаст за деца (2-7 г.) и родителите им

 

„Читател на годината 2021”

„Читател на годината 2021”

в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”


 

На 10 януари 2022 г. от 15 ч. в Читалня „Хуманитарни науки” на Габровската регионална библиотека се състои кратка церемония за награждаване на най-активните читатели от всички възрасти за изминалата 2021 година. Наградите „Читател на годината” се връчват за седми пореден път.

 

 

Читател на годината 2021 във възрастовата категория до 14 години е Марина Иванова Дикова, само на 7 години, първокласничка, но много верен читател от невръстна възраст на Детски отдел на библиотеката заедно със своята майка. Сега, когато вече може и сама да чете, тя излиза на първо място с 239 четени книжки през годините. На второ място е 4-годишният Теодор Цветомиров Ненов! чудесен малчуган, разбира се, всичко още не е това точно, макар да е научил буквите от азбуката, но е много голям фен на четенето, книгите и библиотеката и според неговата майка това е най-интересното и любимото негово занимание – мама да му четете колкото може повече…Заети и прочетени от този тандем книги са 177. Третото място заема Лъчезара Петкова Цветкова, на 13 години, с прочетени 143 книги за 2021 година,

 

 

В категорията на „възрастните” читатели, над 18 години, приза „Читател на годините” получава Мирослав Пантев Пантев – политолог и автор на няколко книги с историческо-обществена тематика, прочел 239 книги от всички области на знанието.

 

На второ място е Ирена Петрова Христова със 177 четени книги, а трето място заема Лидия Петрова Еленкова, със 143 заглавия от света на художествената литература – ​​световна и българска.

 

  

 

Директорът на библиотеката Савина Цонева поздрави носителите на наградите „Читател на годината”. Всеки от тях получи грамота и предметна награда, както и талон за безплатна регистрация за библиотечни услуги при изтичане на срока на читателската му карта.

 

  

 

Библиотечният екип благодари на своите верни читатели и пожелавам здраве и успех за всички и през новата 2022-ра година!

 

Церемонията по награждаването бе проведена при спазване на необходимите противоепидемични мерки за защита от Ковид.

 

Библиотеката е близо до своите потребители ежедневно и остава активно място за социален и културен живот и в трудните времена на пандемията.

 

 

 

 

 

24 ноември –

195 години от рождението на Карло Колоди

Представяне на откъси от книгата: "Приключенията на Пинокио"

 

 
      
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

 

ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА  В РБ „АПРИЛОВ-ПАЛАУЗОВ”

 

Отличията „Читател на годините” в една от най-старите български библиотеки се връчват традиционно в началото на новата година и имат за целта на четенето на средните години и подпомагат процеса на изграждане на читателски навици. Определят се на базата на безпристрастна актуална статистика чрез автоматизираната система за заемане на литература за дома в библиотеката.

 

Въпреки пандемията от COVID-19 и временното затваряне на потребителите, за пет път екипът на Габровската библиотека предоставя своите най-верни читатели. Първото място с най-много заети книги е за Иван Димитров с 289 заглавия, следва Пламен Илчев със 196 и Павлина Илиева със 162 книги.

 

Тринадесетгодишният Йордан Коларов от ОУ „Ран Босилек” е на първо място сред читателите до 14 години със 147 заети книги, на второ място е Преслава Цонева, 13 г. от СУ "Райчо Каролев" със 115 и на трето - десетгодишния Никола Великов от ОУ ”Св.св. Кирил и Методий” със 105 книги.

 

   

 

 

Читателите на годината получиха грамота, безплатна карта за една година и книги. Наградите бяха връчени при допълнителните на противоепидемичните мерки.

 

Екипът на РБ „Априлов-Палаузов” поздравява своите най-активни и верни читатели, желае им много здраве през 2021 година и съм благодарен за това, че споделям любовта към четенето.

 

Продължете да продължите да расте през годините!

 

................................................................ .............................................................. .......................................................... ................................................................ ................................................ .. ................................................................ ............................................................ ..................

 

 

 

 

 

 


 

САЙТ НА РБ ГАБРОВО            ДЕТСКИ ОТДЕЛ            НОВИНИ            КОНТАКТИ                  Facebook     

 

 

 

 

 

 

Регионална Библиотека "Април-Палаузов" - Габрово
Прима-Софт ООД