Събития


 

 

 

15 януари

 

140 години от рождението на Алън Милн /1882 - 1956/ - 10-те най-ценни съвет на Мечо Пух“ - цитати от популярната детска книга "Мечо Пух".

 

Регионална библиотека ''Априлов-Палаузов'', Детски отдел. Витрина във Филиал 3

 

 

   
     
 
     
 
     
 
     
 

 

 

28 януари

 

„Тихо се сипе първият сняг“ - зимни четения по повод 100 години от рождението на Цветан Ангелов (1922-1982). Автор на текста на детската песничка „Тихо се сипе първият сняг“.

 

Регионална библиотека ''Априлов-Палаузов'', Детски отдел, 13:00 ч.

 

 

Съгласно актуалните към момента противоепидемични мерки – при необходимост онлайн.


 

 

   
     
 
 
     
 

 

 

 

 

  
     
 
     
 

 

 

  
     
 
     
 

 

 

През месец август

 

13 август 2021 г.

 

„През нашите очички” - витрина в Детски отдел по повод 135 години от рождението на Дора Габе (1886-1983) - българска писателка и преводачка .

 

 

 

На 16 август 2021 г.

 

 

„Чудно нещо” - литературно четене на избрани стихотворения и разкази за деца от Дора Габе по повод 135 години от рождението й . Детски отдел, 10:00 ч.

 

 

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ, СПАЗВАЙТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ!

 

ПОСЕЩАВАЙТЕ БИБЛИОТЕКАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКА!

 

СПАЗВАЙТЕ ПРЕПОРЪКИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ !

 

 

Обслужването на читатели в Детски отдел, филиала и Заемната за възрастни става при засилени противоепидемични мерки – задължително носене на маска, дезинфектант на ръцете и спазване на дистанция най-малко от 1,5 м. В зоните за заемане на литература не се позволява струпване на читатели.

 

Максималният брой на посетителите, които могат да присъстват едновременно в залите е двама, като времетраенето на престоя  е до ½ час. Всички читатели са длъжни да използват предоставените им ръкавици за еднократна употреба.

 

Възможността за заемане на книги след предварителна заявка оставаЗаявката може да бъде направена по телефон, имейл, или на място. Препоръчва се на потребителите да ползват електронния каталог https://ilib.libgabrovo.com/ за избор на конкретни заглавия и онлайн услугата „Моята библиотека” за заявка на литература и презаписване на заети документи. До края на извънредната епидемична обстановка заявките са безплатни.

 

 

Обслужването на потребители в отдел „Краезнание”, читалните и отдел „Изкуство” става само с конкретно посочен източник с всички библиографски данни след предварително подадена заявка или попълнена заемна бележка на място. В тези отдели се допуска по един посетител като времетраенето на престоя му е до 1 час.

 

Не се разрешава ползването на настолните компютърни конфигурации в  библиотеката и ползването на текущи периодични издания.  Другите библиотечни услуги (предоставяне на писмена библиографска и фактографска информация, ретроспективни библиографски издирвания, доставка на библиотечни документи от страната и чужбина, копиране, сканиране, разпечатване, ламиниране и пр. се предоставят възмездно според утвърдения  ценоразпис на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” – Габрово.

 

Не се допуска посетители извън зоните за обслужване.

 

Не се опитвайте да дезинфекцирате книги и други библиотечни документи!

 

Не се препоръчват течни дезинфектанти – те уреждат библиотечните документи.

 

 

Благодарим Ви за разбирането!

 

 

УНИЦЕФ стартира кампания „Моят глас е важен“,

за да се чуе мнението на децата и младежите в България по значимите за тях въпроси.

 

 


 

САЙТ НА РБ ГАБРОВО            ДЕТСКИ ОТДЕЛ            НОВИНИ            КОНТАКТИ                  Facebook     

 

 

 

 

 

 

Регионална Библиотека "Април-Палаузов" - Габрово
Прима-Софт ООД